Als je tas niet naar wens is

14-dagen zicht termijn. Wij vinden het uiteraard jammer als jouw tas anders is dan je had verwacht. Graag helpen we je dan bij het vinden van een alternatief, want over een nieuwe kwaliteitstas moet je helemaal tevreden zijn. Maar wil of vind je geen andere tas, dan kun je jouw aankoop ontbinden binnen 14 dagen na ontvangst. Je krijgt dan het hele aankoopbedrag terug. Dat maken we binnen 14 dagen over, nadat we jouw bericht ontvangen hebben. De kosten van de retourverzending zijn voor jouw eigen rekening.

Uitgesloten van terugsturen zijn:
Speciaal (volgens afspraak) voor jou gemaakte tassen. Hieronder vallen ook alle tassen waarbij specifieke aanvullende wensen zijn uitgevoerd in het design of het materiaal. Ook gepersonaliseerde tassen (naam erin gestanst, gelabeld of geprint) en cadeau-kaarten waarvan de verzegeling is verbroken kunnen niet terug gestuurd worden.

Volg bij retourneren de volgende procedure

  • In de verzenddoos zit een retourformulier. Vul dit in.
  • Plak een sticker over het verzend-etiket. Het retouradres is BellaBorsa, Veldbloemstraat 48, 6002CH Weert (Je kunt het retouradres ook op de doos vermelden, vergeet dan niet je eigen adres door te halen)
  • Doe de tas in de originele beschermende verpakking en voeg daarbij de factuur en het ingevulde retourformulier. De zending moet voldoende worden gefrankeerd.
  • Zodra wij de tas in goede orde hebben terugontvangen, krijg je binnen enkele werkdagen hiervan de bevestiging via email. Vervolgens zullen wij het aankoopbedrag zo spoedig mogelijk terugstorten, uiterlijk binnen 14 dagen nadat je de tas hebt teruggestuurd.
  • Let op:
    Bij beschadigde of vuil geworden tassen en tassen die gebruikt zijn kunnen wij kosten in rekening brengen voor de waardevermindering of besluiten de tas niet terug te nemen.

Klachten

Heb je de tas normaal gebruikt en gaat er iets stuk?
Dan kun je je beroepen op de garantie (1 jaar bij de meeste tassen), maar ook daarna zullen we proberen je zo goed mogelijk te helpen. Neem in zo’n geval even contact met ons op via de e-mail en dan kijken we hoe we het probleem voor je kunnen oplossen. Meestal gaat de tas voor reparatie terug naar het atelier in Italië of Spanje en is dan even onderweg.

Aandachtspunten
Onder normaal gebruik valt niet het te zwaar beladen van je tas (overgewicht), het dompelen van de tas in water, blootstellen aan grote hoeveelheden neerslag, of chemische en make-up artikelen.

Herroepingsrecht

BellaBorsa volgt de algemene voorwaarden van Thuiswinkel Waarborg. Daarom tonen wij hieronder ook de formele regeling over herroeping:

Je hebt het recht om binnen een termijn van 14 dagen zonder opgave van redenen de overeenkomst te herroepen. De herroepingstermijn verstrijkt 14 dagen na de dag waarop jij of een door jou aangewezen derde, die niet de vervoerder is, de tas(sen) fysiek in bezit krijgt. Om het herroepingsrecht uit te oefenen, moet je ons via een ondubbelzinnige verklaring (schriftelijk, per post, of e-mail) op de hoogte stellen de overeenkomst te herroepen. Je kunt hiervoor gebruikmaken van het modelformulier-voor-herroeping, maar bent hiertoe niet verplicht. Om de herroepingstermijn na te leven volstaat het om je mededeling betreffende de uitoefening van het herroepingsrecht te verzenden voordat de herroepingstermijn is verstreken.

Gevolgen van herroeping

Als je de overeenkomst herroept, ontvang je alle betalingen die je tot op dat moment hebt gedaan, inclusief leveringskosten (met uitzondering van eventuele extra kosten ten gevolge van je keuze voor een andere wijze van levering dan de door ons geboden goedkoopste standaard levering) onverwijld en in ieder geval niet later dan 14 dagen nadat wij op de hoogte zijn gesteld van je beslissing de overeenkomst te herroepen, van ons terug. Wij betalen terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee je de oorspronkelijke transactie hebt verricht, tenzij je uitdrukkelijk anderszins hebt ingestemd; in ieder geval zullen voor zulke terugbetaling geen kosten in rekening worden gebracht. Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de tas hebben teruggekregen, of je hebt aangetoond dat de tas is teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt.

Je dient de tas onverwijld, doch in ieder geval niet later dan 14 dagen na de dag waarop je het besluit de overeenkomst te herroepen aan ons hebt medegedeeld, aan ons terug te zenden of te overhandigen. Je bent op tijd als je de tas terugstuurt voordat de termijn van 14 dagen is verstreken.

De directe kosten van het terugzenden van de tas komen voor jouw rekening.

Je bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de tas die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen.

Contact opnemen

Mocht jouw tas niet aan de verwachtingen voldoen. En wil je dat we je helpen met een alternatief ? Neem dan even contact met ons op. Dan kijken we in onze ateliers wat mogelijk is.

Meer Informatie