Over tassen van Raav

Raav staat voor tijdloze eenvoud, met een stoere doch chique uitstraling.

De belijning is helder, waardoor de kleur en materiaal combinaties in het oog springen. Door haar jarenlange ervaring in de schoenindustrie heeft Leonne een groot netwerk aan leerlooiers in Italië en Portugal waar ze de beste leersoorten voor haar speciale tassen selecteert.

Raav tassen worden als unieke stuks of als kleine serie gemaakt in eigen atelier of bij een zorgvuldig geselecteerd atelier in Portugal.

Dit heeft als grote meerwaarde dat het ver weg blijft van massaproductie en verspilling, en jij een unieke tas krijgt met een goed verhaal.

Foto’s zijn van Lydia Heringa-QWasp

Over Leonne

Leonne werd geboren in 1970 in Wijchen. Tijdens familie bezoek bracht ze een groot deel van de tijd door in het “werkhuis” dat bij de schoenwinkel van haar ooms hoorde. Daar werden schoenen en tassen gerepareerd en al het mogelijke leerwerk gemaakt. Daar, al snijdend en plakkend, is de passie voor het vak al heel vroeg ontstaan.

In 1995 heeft ze de studierichting 3D design aan de kunstacademie in Arnhem afgerond. Tegelijkertijd heeft ze de vakopleiding handmatig schoenmaken gevolgd, waar ze alle technische kneepjes van het vak leerde.

Na 18 jaar werkzaam te zijn geweest in de schoenindustrie is het tassenmerk Raav ontstaan. Tijdens alle vaste bezoeken aan de leerbeurzen viel haar oog steeds weer op de meest prachtige huiden, maar die bleken niet geschikt om schoenen van te maken. Vanwege onregelmatige, natuurlijke aftekeningen of andere karakteristieke eigenschappen. Maar juist uitermate geschikt om hele mooie en bijzondere tassen van te maken!

Bekijk de mooie Raav tassen

Ga naar onze tassen shop om jouw Raav model te bekijken of bestellen.

Naar shop