Wij selecteren zelf de ateliers in de landen rond de Middelandse Zee. De mensen kennen wij persoonlijk, net als het verhaal achter hun bijzondere designs en vakmanschap.

Op de kaart kun je zien waar onze tassen op dit moment vandaan komen. Wij zijn bezig dit uit te breiden met ateliers op onder meer de Italiaanse eilanden. Klik op een van onderstaande regio’s om meer te lezen over de bij ons aangesloten ateliers:

Emilia-Romagna

Emilia-Romagna is een van levendigste regio’s van Italië. Daar tussen de mooi gevormde heuvels die doorlopen tot aan de Adriatische kust, ontdekten wij in de historische streek Montefeltro het atelier van de Montini’s. Dit is een heel authentiek Italiaans designtassen atelier dat al meer dan 25 jaar leren tassen en accessoires maakt. Hun volledige creatie is “made in Italy”, inclusief het zachte leer van de types “Granacervo” en “Old waxed”. Elke fase bij het maken van een tas wordt bovendien persoonlijk gevolgd en gecontroleerd door tassen ontwerper Daniel, de eigenaar van het atelier.

leren-tas-romagnaleren-tas-romagna

Naast het vakwerk en de hoogwaardige materialen, heeft dit atelier een scherp oog voor de laatste mode trends en kijkt men zeker ook naar de praktische indeling van de tas. Elke tas is voor hen uniek, zelfs bij gelijke modellen waar subtiele verschillen tussen leer en afwerking er voor zorgen dat jouw tas speciaal voor jou is en blijft.

leren-tas-romagnaleren-tas-romagna

Bekijk onze actuele collectie uit Emilia Romagna >>

Toscane

Het Toscaanse atelier Bottega begon met lederbewerking in 1975, in de oude straatjes van het mooie Arezzo. In eerste instantie begon de vakman oftewel ‘artigiano’ Antonio er met kleine handgemaakte accessoires van leer, geïnspireerd op ambachtelijke technieken uit het Midden Oosten en Azië die hij had leren kennen tijdens een van zijn reizen. Met name de oude technieken uit Nepal en India spraken hem aan, want alles tot het kleinste onderdeel toe werd er met de hand gemaakt in kleine werkplaatsen langs de straat. Dat was zijn vonk om met grote zorg en precisie handgemaakte Italiaanse tassen te gaan maken!

taras1leren-tas-romagna

Hij begon met het toepassen van Toscaans leer, dat in die tijd nog niet de verscheidenheid in soorten en kleuren kende zoals tegenwoordig. Maar wel al direct van hoge kwaliteit was. In de loop der jaren versterkte Antonio zijn vakmanschap en experimenteerde met designs en materialen. De vraag nam toe, met name toen ook de toeristen in de straatjes van Arezzo de hoge kwaliteit leerden kennen van zijn werk. Maar hij koos ervoor om zijn tassenproductie klein en uniek te houden. “Er is al genoeg massa op de markt, zelfs bij de heel exclusieve wereldwijde merken”, zoals hij zelf aangeeft. Ambacht, onderscheidende designs en kwaliteit bleven voor hem voorop staan.

Ondertussen kwam er meer variëteit aan leersoorten ter beschikking, aangezwengeld door een aantal vernieuwende ontwikkelingen rondom Florence en Pisa. Dat maakte het mogelijk voor Antonio om te gaan werken met plantaardig gelooid leer, een proces met natuurlijke looizuren en ook nog eens milieubewust. Dit levert een prachtig natuurlijk leer op, met eigenschappen die je meteen herkent als je een tas van dit atelier in je hand hebt. En de kwaliteit is onmiskenbaar. Vandaag de dag werkt Antonio samen met zijn zoon Massimiliano, die het vak van kinds af aan meegekregen heeft en een nieuwe creativiteit impuls aan de collectie geeft.

taras1leren-tas-romagna

De tassen van dit atelier hebben uiteraard een top kwaliteit en springen er uit qua design en kleurgebruik. Kortom echt iets om je statement mee te maken!

Bekijk onze actuele Toscaanse collectie >>

Sicilië

Een zoet en kleurrijk eiland vol historie; dat is ‘la bella Sicilia’. In Catania, aan de voet van de vulkaan Etna, ontdekten wij het mooie atelier van Cavalli. Een familiemerk dat staat voor de handgemaakte traditie en met een passie voor mode, materialen en kleuren. Het ambacht van tassen maken en beschilderen, dat al generaties lang wordt doorgegeven, blijft zich vernieuwen. Maar steeds met respect voor het verleden. ‘Dankzij mijn grootvader Vincenzo van Piazza Armerina (1930) is in de loop der jaren het ambachtelijke vakmanschap door gegeven binnen onze familie’, vertelt Luciana. ‘Zelf heb ik bovendien een grote passie voor kunst en voor de legendes van ons eiland. Dat samen met een gerichte studie aan het Marangoni Instituut in Milaan, hebben mij geholpen om ons merk kwalitatief steeds beter en creatiever te maken’.

taras1leren-tas-romagna

De “coffe”; de traditionele Siciliaanse tassen laten de perfecte combinatie tussen de Siciliaanse traditie zien en de casual stijl. Vaak kleurrijk, met verschillende natuurlijke materialen en met handgeschilderde historische, natuurlijke of epische motieven. Ze geven de hoogtepunten uit de Siciliaanse geschiedenis weer, evenals plaatsen en symbolen die altijd in verband zijn gebracht met het erfgoed van het eiland.

De fabricage van de tassen, gebeurt volledig met de hand. Onze Siciliaanse tassen zijn daarmee meer dan accessoires alleen. Het zijn unieke kunstwerken op zich met veel warmte en charme.

taras1leren-tas-romagna

In tegenstelling tot wat je je misschien denkt, zijn traditionele Siciliaanse draagtassen gemakkelijk te combineren met elk type outfit. En ze zijn zowel uiterst comfortabel als mooi.

taras1leren-tas-romagna

Bekijk onze actuele Siciliaanse collectie >>

Portugal-Ravenstein

Raav werkt vanuit Brabant met het beste Portugese leer en staat voor tijdloze eenvoud, met een stoere doch chique uitstraling. De belijning is helder, waardoor de kleur en materiaal combinaties in het oog springen.Door haar jarenlange ervaring in de schoenindustrie heeft Leonne van Raav een groot netwerk aan Portugese leerlooiers waar ze de beste huiden voor haar speciale tassen selecteert. Raav tassen worden als unieke stuks of als kleine serie gemaakt in het eigen atelier of bij geselecteerde ateliers in Portugal. Dit heeft als grote meerwaarde dat het ver weg blijft van massaproductie en verspilling en jij een unieke tas krijgt met een goed verhaal..

raavleren-tas-romagna

Foto’s door: Lydia Heringa-QWasp

Lees meer over Raav en Leonne >>

Mallorca

Mallorca staat vooral bekend als het bekendste vakantie-eiland van de Balearen, waar ook Menorca, Ibiza en Formentera toe behoren. Maar het hart van het eiland is al sinds eeuwen beroemd om zijn hoogwaardige leerverwerking. Dan hebben we het over de stad Inca met haar smalle, kronkelige straatjes die nog stammen uit de Arabische tijd. Aan de zuidelijke rand van Inca vonden we het atelier waar de zeer exclusieve tassen van het merk Tara’s gemaakt worden. Met leer van absoluut de allerhoogste kwaliteit.

taras1leren-tas-romagna

De handtassen van Tara’s worden verkocht in luxe boutiques in de heerlijke plaatsen Palma de Mallorca, Port de Sóller en Barcelona. Aan vrouwen die op zoek zijn naar iets bijzonders met absolute exclusiviteit. Vakmanschap, hoogste kwaliteit, design en exclusiviteit staan centraal voor de eigenaars; de zussen Salgado.

leren-tas-romagnaleren-tas-romagna

Onze tweede atelier in Mallorca is dat van Santa Palma. Waar Elisabet prachtige gevlochten tassen ontwerpt van palmbladeren. Soms gecombineerd met prachtig leer. De tassen van Santa Palma zijn geïnspireerd door het eeuwenoude vak van de Mediterrane mandenvlechters, het ambacht, de eenvoud, de hoogwaardige materialen, alles in het rustige eiland ritme…

Bekijk onze Mallorca collectie >>

Atelier met bijzondere tassen en Ibiza “soul”

“Als klein meisje was ik al gefascineerd door mode, ik was gek op schoenen, tassen, stoffen,…” Zo begon het verhaal van Ángela Martí, een meisje geboren op het buureiland Mallorca, dat op jonge leeftijd haar eiland verliet om eerst in Madrid en vervolgens in Londen te gaan studeren. Maar voordat ze vertrok, was ze al geïnspireerd door de diepgewortelde tradities in leerbewerking van Mallorca en misschien is toen al de eerste vonk ontstaan.

tassen ibizaibiza tas

De weg naar tassen design
Tot haar veertiende groeide Ángela op in Mallorca, daarna studeerde zij vier jaar in Madrid en toen zij klaar was had ze nog geen idee wat te gaan doen. Ze bedacht dat een verandering van omgeving goed zou zijn. Ze ging voor een jaar naar Londen om haar Engels te verbeteren en na te denken over wat de vervolg studie zou moeten zijn. Dat flipperde heen en weer van psychologie tot veearts…maar stapje voor stapje gaf de Britse hoofdstad haar een antwoord… Ze werd bewust van haar liefde voor de mode en keek veel in etalages.

Dat bracht haar naar de ‘International Shoe Design Academy’ en ze volgde een cursus ‘Schone Kunsten’. Zo leerde ze alles van schoenen en leer-design, maar ze interesseerde zich het meest in een van de aanvullende lessen in tassen design. Het kwartje viel !. Toen ze bijna klaar was met haar studie reisde ze in een vakantie naar Ibiza en bezocht ook het naast gelegen eilandje Formentera. Ze werd verliefd op deze kleine archipel. En in Ibiza stad in Dalt Vila, het oude hoger gelegen deel van de stad, ontdekte ze het ambachtelijk vakwerk in leer, de zorg, de bijzondere designs, alles in het relaxte ritme van het eiland….Zo anders dan de massa confectie die ze in Londen had gezien.

Na die bijzondere zomer ging ze terug naar Londen, met haar hoofd vol Ibiza en vastberaden om terug te keren. “Mijn plan was om het tassen vak te gaan leren, samen te gaan werken met een van die vakmensen op het eiland, want dit was het vak dat ik wilde gaan uitoefenen…”

En zo landde ze, net 22 jaar oud, op het ‘witte eiland’, la Isla Blanca, zoals Ibiza ook genoemd wordt. Eerst nog met het idee om er een maandje te blijven, maar dat werden jaren. “Eigenlijk kwam ik voor een maand omdat ik ook nog een cursus grafisch design op Mallorca wilde gaan doen” Ze was al 8 jaar van huis en zou graag terugkeren, maar Ibiza veranderde haar plannen volledig

leren-tas-ibizahippie tas ibiza

Eerste tassen verkocht in La Marina
Op Ibiza werkte ze die eerste maand samen met een “artesano”, een vakman die haar de eerste principes en basis vaardigheden leerde van het vak. “Na die maand zei ik -ik blijf er nog een-  en zo verstreken de maanden totdat ik uiteindelijk besloot maar helemaal te blijven” Zo werkte ze in verschillende ateliers en na ruim een jaar begon ze zelf haar eigen designtassen te verkopen, voor het eerst in La Marina, de sporthaven van Ibiza stad.

In die tijd was er -heel anders dan nu- nog nauwelijks concurrentie. Dus haar verkoop liep vanaf het begin direct goed. “Mijn designs sloegen vooral heel goed aan bij de Italiaanse toeristen omdat zij houden van het gebruik van klinknagels, die ik toen veel gebruikte in mijn designs” Ze experimenteerde verder met verschillende ontwerpen en materialen, soms vanuit de Mediterrane traditie, soms geïnspireerd door oude Romeinse modellen, of een andere keer weer door Aziatische trends.

“Mijn meest kenmerkende design is het Capazo model, dat heel goed verkoopt in boutiques in Ibiza, Formentera en Barcelona”. De tassen van Ángela zijn van het allerbeste leer, met de hand genaaid, met gewaxte draad, zodat de tassen 20 tot 30 jaar meegaan. “Envejecen contigo y van cogiendo vida con el uso” – Ze worden samen met jou ouder en komen tot leven terwijl je ze gebruikt.

Tegenwoordig werkt Ángela in haar atelier in Ibiza stad. En is ze regelmatig te vinden op de wereldberoemde hippie markt ‘Las Dalias’, waar veel handgemaakte en ambachtelijke producten van het eiland verkocht worden.

Bekijk onze Ibiza collectie >>

Andalusië

In het temperamentvolle Andalusië, in Zuid-Spanje, werken wij samen met het Spaanse kwaliteitsmerk Boabab. In Ubrique, ten zuidoosten van Sevilla, maakt het atelier van Boabab premium kwaliteit tassen. Er wordt nooit gewerkt met minderwaardige substituten en men vervaardigt de tassen met respect voor het eeuwenoude vakmanschap en vanuit een traditie in leerverwerking. Dit wordt ook nog eens bekroond met een kwaliteitscertificatie en een jaar garantie op alle tassen.

boabab1boabab2

Boabab gelooft in sterke, ferme en moedige vrouwen. Vrouwen die enthousiast zijn en durven te dromen van het onmogelijke. Onafhankelijke vrouwen met stijl, die op zoek zijn naar dat stukje exclusieve kwaliteit. Vrouwen die weten dat een goede accessoire je beste bondgenoot is en alles veranderen kan!

boabab3boabab-spain

Met de bijzondere tassen uit Andalusië biedt BellaBorsa je een mooie mix van luxe, praktisch gemak en op en top elegantie. En mocht je advies nodig hebben, dan hebben wij een kort lijntje naar Spanje.

Bekijk onze Andalucía collectie >>

Kies jouw nieuwe tas !

Onze ateliers gaan graag voor jou aan de slag

Ga naar de shop